Elmalı Yabancı Uyruklu Escort Bayan Berna
Atıştırma Alışkanlığınızı Kontrol Edin
Kilo kontrol sorunları akşamdan sabaha ortaya çıkmaz..; bu, zaman içinde yavaş yavaş gelişen bir süreçtir. Haftalar, aylar ve yıllar boyunca istikrarlı olarak sürdürülen üç temel alışkanlık vücudun fazla kalori almasına ve yağlı hale gelmesine yol açar:
1.Düzenli egzersiz/aktivite yapmamak,
2.Sağlık açısından yanlış yiyeceklerin tercih edilmesi,
3.Vücudun yakıt için gereksinim duyduğundan daha fazlasını yemek.
Sağlık açısından yanlış yiyeceklerin tercih edilmesi
Hepimiz bu tür yiyecekler yemememiz gerektiğini BİLİYORUZ. Her gün basından, televizyondan ve radyodan hangi yiyeceklerin sağlığımız için yararlı, hangilerinin zararlı olduğunu öğreniyor ya da anımsıyoruz. Burada ana sorun ‘kötü’ yiyeceklerin ‘iyi’ yiyeceklerden genellikle daha lezzetli olması ya da tat alışkanlıklarımızın bu yönde belirlenmiş olmasıdır! Çikolata mı havuç mu? Cips mi kereviz mi? Yaş pasta mı salata mı? Açık farkla rekabeti kazananlar belli, değil mi?..
Anlık ya da kısa süreli tatminler genellikle sağduyunun ve uzun dönemli yararların önüne geçme eğilimi gösterirler. Sağlıksız yiyecekler ile karşılaşma olasılığımız oldukça yüksektir ve bu karşılaşma anlarında yelkenlerimiz suya iner..bir arkadaş ziyaretinde size sunulan pastalar ve bisküviler bazen dayanılmaz görünebilir ya da yoğun bir alış veriş sırasında ayak üstü burger ve cips yemek o an için çok pratik ve çekici görünebilir. Ya da atlanan bir öğle yemeğinin yerini cipsler ve şekerlemeler alabilir. Ayrıca, beklenerek ya da sıkıntı içinde geçirilen anlarda ‘pratik ve oyalayıcı’ herhangi bir şey böylesi anları (ve de mideyi) dolduracağı hissi yaratır!
Vücudun yakıt için gereksinim duyduğundan daha fazlasını yemek
Vücudumuzun belli bir anda yakıt olarak gereksinim duyduğundan fazlası YAŞ olarak daha sonra kullanılmak üzere (ve belki de hiç kullanılmamak üzere..) depolanır. Vücudumuzun bir arabada olduğu gibi deponun ‘FULL’ olduğunu gösteren bir göstergesi yoktur; bizi uyaran yalnızca giderek büyümekte olan kemer ve vücut ölçülerimizdir…
Düzenli egzersiz/aktivite yapmamak
Vücut ölçülerimiz ve yağ oranımız arttıkça vücudumuzu hareket ettirmek için daha fazla çabaya ve enerjiye gereksinim duyarız. Egzersiz yapmamak için çok fazla gerekçemiz vardır:
Uzun çalışma saatleri, geç yenen yemekler, Televizyon karşısında koltuğa gömülerek geçirilen ‘konforlu’ saatler gibi..
Şimdi kendinize DÜRÜST olmanın zamanı!
Bu koşullar altında vücudunuzu doğal formunu kaybetmesinden ötürü nasıl suçlayabilirsiniz?
Vücudumuz bu ‘bagaj fazlasını’ taşımak üzere kurgulanmamıştır. Doğa bize formda ve sağlıklı kalabilmemiz için gereken basit formülü vermektedir. Eğer basit bu formülü göz ardı edersek vücudumuz şişmeye ve hantallaşmaya devam eder… dolayısıyla, gerçekçi olun ve doğanın ve vücudunuzun kurallarını ihlal ettiğinizi kabullenin. Şimdi yapmanız gereken süreci tersine çevirerek doğal formunuza yeniden kavuşmaktır.
Atıştırma Arzusunun Kontrolü
Açlığa doğru yanıtı verebilmek. Mükellef bir kahvaltı güne başlamanın iyi bir yoludur. Öğle yemeği öğle sonrası için yakıt tanklarımızı takviye eder ve son olarak akşam yemeğinin hafif tutulması uyku saatleri boyunca sindirim sistemimizin gereksiz bir aşırı yük ile mücadele etmek zorunda kalmasını önler. Peki ya öğün arası atıştırılan yiyecekler? Direncinizin zayıf düştüğü bu anlarda besin içeriği yüksek yararlı yiyecekler alabilir ve aşırı yağları takviye eden gizli kalorilerden kaçınabilirsiniz. Hepimizin aldığımız şeker, yağ, tuz ve kimyasalları denetlemesi ve bunların alımını minimum düzeye düşürmesi gerekmektedir. Yararsız ve çoğu zaman zararlı abur cubur yiyecekler yerine, hafif, besin bakımından zengin ve vücudunuza dost öğün arası yiyecekleri tercih etmeniz yalnızca istenmeyen kalorilerden korunmanızı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda uzun dönemde sağlığınıza yönelik risklerin de en aza indirilmesini sağlar.
Vücudunuza gereksinim duyduklarını verin …
Açlık hissi vücudumuzun tükenen besinlerin takviye edilmesi gerektiğini bize bildiren bir sinyaldir. Ne yazık ki, ‘daha fazla kalsiyuma gereksinim var’, ‘daha fazla C vitaminine… vb’ye gereksinim var’ gibi daha incelikli mesajları açlık hissi mesajı kadar net algılayamıyoruz! Boş bir midenin bize gönderdiği açlık sinyalleri bizi, bir şeyler yemeye iter. Hatta açlık hissinin giderilmesi için ne yendiği de önemsizdir. Açlık hissine sürekli olarak yanlış gıda tercihleri ile yanıt verdiğimizde sağlık sorunları baş gösterir.
‘Sağlıklı’ öğün arası yiyecekler nelerdir?
İdeal olarak sağlıklı bir öğün arası yiyecek, hiç şeker içermez, ya sodyum (tuz) içermez ya da çok az miktarda içerir, hiç beyaz un içermez, doymuş yağ hiç içermez ya da çok az içerir. Öğün arası yiyeceklerinizi seçerken gıda etiketleri üzerinde yer alan bileşen listesini kontrol etmeyi unutmayın; size tanıdık gelmeyen çok sayıda bileşen varsa, bunların kimyasal katkı maddeleri ve koruyucu maddeler olma olasılığı oldukça yüksektir. Bu tür ürünlerden kaçınarak, esas olarak doğan bileşenler içeren ürünleri tercih edin.
Hangi öğün arası yiyeceklerden kaçınmalısınız?
Çoğundan! Hazır ve işlenmiş öğün arası yiyecekler onları lezzetli ve hoş kokulu kılmak ve tekrar tüketmeye yöneltmek amacıyla yüksek teknoloji ürünü kimyasallar kullanılarak özel olarak hazırlanırlar. Bu tür yiyecekler aynı zamanda şeker, yağ, un, tuz ve arzu edilmeyen katkı maddeleri ile dolu doludurlar; vücudunuzun bu zararlı abur cubura gerçekten hiç gereksinimi yoktur.
Mükemmel öğün arası yiyecekler.
Öğün arası yeme alışkanlığınızı iyileştirmek ve sağlıklı bir hale getirmek istiyorsanız Formül 1 harika bir çözümdür. Formül 1 aynı zamanda EN PRATİK GIDADIR! Sözü edilen diğer zararlı yiyeceklerin aksine, vücutta zararlı ve toksik maddeler bırakmadan etkin şekilde yakılır, kolayca absorbe edilir ve sindirilir. Formül 1 vücudunuzun optimum performans için gereksinim duyduğu tüm besinleri alabilmesini sağlamak üzere, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral ve lif içeriği bilimsel yöntemlerle ayarlanan, besin dengesi ideal düzeyde olan eşsiz bir gıdadır. Formül 1 dört farklı lezzette sunulmaktadır: Vanilya, Çilek, Çikolata ve Tropik Meyve dolayısıyla, farklı içecekler ve meyveler kullanarak damak zevkinize hitap eden sayısız lezzetler yaratabilirsiniz.
Çikolatasız yaşayamıyor musunuz?
Elbette ki hiç tatlı yememek durumunda değilsiniz. Zevkinize hitap eden bir parça tatlı kendinizi iyi hissetmenizi dahi sağlayabilir! İşte çikolata aromalı lezzetli bir Shake, alabileceğiniz süper bir gıdadır. Dolayısıyla kendinizi, suçlu hissetmeksizin her gün bu lezzetli gıda ile ödüllendirebilirsiniz. Vanilya, Çilek ya da Tropik Meyve lezzetleri arasından seçiminizi yapın… Öğün arası atıştırma arzusunun kontrolü damak tadınıza hitap eden doğru araçlara sahip olduğunuzda kolaydır. Bu amaçla kullanabileceğiniz en etkin araç Formül 1 Protein Karışımı İçecektir.
Öğün Arası Atıştırma Arzusunun Kontrolü
Öğün arası atıştırma alışkanlıklarınızı daha sağlıklı seçeneklerle değiştirin. Öğün aralarında genellikle almaya alıştığınız yiyeceklerin bir listesini yapın. Bu listedeki her yiyeceğin yanına sağlıklı bir alternatif yiyeceğin adını yazın. ‘İyi’ ve ‘Kötü’ yiyeceklerin kalori içeriklerini karşılaştırın. Bu şekilde her gün kalori alımınızı ne denli azalttığınızı görmeye başlayacaksınız.
İşe başlamanıza yardımcı olacak bir liste
Her haftanın sonunda haftalık alış verişinizi yapmadan önce izleyen hafta için öğün arası alacağınız yiyeceklere ilişkin bir plan yapın ve bu yiyeceklerden tüm hafta size yetecek kadarını alın. Tüm gün boyunca her ‘atıştırma anını’ karşılamaya yeterli olacak miktarda nitelikli yiyeceğe sahip olduğunuzdan emin olun.
Geleneksel öğün arası alınan yiyecekler– sağlıksız seçenekler
Alternatif – sağlıklı seçenekler
Tatlılar
Çikolata
Pastalar/kurabiyeler/çörekler
Bisküviler
Kanepeler/ tuzlu gevrekler
Burger
Cipsler
Hazır cips şeklinde hazırlanmış
ticari kahvaltılık ürünleri
‘Açlık hissini bastıran albenili zararlı yiyecekler’
Yukarıdaki öğün arası yiyeceklerin tümü
Taze üzüm ya da kiraz
Egzotik meyveler (hint kirazı, kavun ağacı meyvesi, hint armudu)
Elma, portakal, kivi, armut
Çeşitli fındık fıstık gibi kuruyemiş, kuru üzüm
Havuç, kereviz, domates
Dilimlenmiş jambon, fıstık ya da düşük yağlı peynir ile çeşnilendirilmiş taze salata
Kesilmiş sütten yapılan peynir ile hazırlanan fırınlanmış patates
Organik müsli ve bio yoğurt
Bütün tahıllarla yapılmış sandviç ya da gevrek ekmek